Te koop bij Albert Heijn Jumbo Supermarkten Crisp Picnic

The Dutch Weed Burger is gemaakt met lokaal geteeld zeewier uit de Oosterschelde. Onze zeewierburger is rijk aan goede nutriënten, die een plantaardig dieet compleet maken. Wat maakt The Dutch Weed Burger de beste burger op de planeet en voor de planeet? We vertellen het je!

De beste ingrediënten voor onze zeewierburger

Het komt uit de zee, groeit op zonlicht en behoort tot één van de krachtigste planten op deze planeet. Zeewier! Deze ‘groente uit zee’ is een essentiële aanvulling op de plantaardige keuken. Mensen eten al duizenden jaren zeewier, dit vanwege haar hoge nutritionele waarde.

De zeewieren die we gebruiken bevatten macro- en micro-algen zoals de Royal Kombu, Zeesla en Chlorella, daarnaast bevatten ze veel vitamines, mineralen, omega-3-6-9 vetzuren en zitten ze boordevol ijzer, eiwitten en calcium. Je kunt onze burger qua eiwitcombinatie vergelijken met vlees, wat het de perfecte vervanger maakt.

Het ontstaan van The Dutch Weed Burger

In 2012 vertrokken Mark Kulsdom en Lisette Kreischer naar New York om een documentaire te maken die mensen inspireert om veganistisch te eten. New York was destijds dé voorloper in de plant-based-movement met de vele vegan restaurants. In twee weken maakten Lisette en Mark de documentaire: ‘The Dutch Weed Burger’, met een knipoog naar de wereldberoemde Nederlandse coffeeshop-cultuur.”

Mark: “Eenmaal terug op Nederlandse bodem vroeg een festivalorganisator aan Lisette of ze nog tips had voor duurzame initiatieven. Dat was voor ons het startsein. Binnen de drie maanden ontwikkelden we een concept en verkochten we die eerste dag op dat festival volledig uit.”

Na de festivals kwam The Dutch Weed Burger op de kaart bij restaurants over heel Nederland. Inmiddels hebben we daar een eigen shop aan toegevoegd, waar je een doos burgers kunt thuis bestellen.

De beste keus

Wij geloven dat we moeten werken met de bronnen die we hebben en moeten we kiezen voor de beste toepassing van voedsel. Zeewier is een hoogwaardige eiwitbron, de teelt neemt geen kostbare landbouwgrond in beslag en het verbruikt nauwelijks zoet water. Lees meer over het zeewier dat we gebruiken en de duurzame zeewierboerderij Zeewaar.

Bestel The Dutch Weed Burger thuis!

 

Ingrediënten