Te koop bij Albert Heijn Jumbo Supermarkten Crisp Picnic

Veelgestelde vragen

Of er marihuana in onze burger zit en of we echt dat groene, slijmerige spul dat rondslingert op het strand gebruiken. Deze horen we vaker.

 • Zit er echt marihuana in The Dutch Weed Burger?

  Als iemand ons spot op een festival en deze vraag stelt zeggen we altijd volmondig: ‘Ja man, maar de organisatie heeft alles in beslag genomen! We hebben nog wel wat hamburgers over met zeewier’. 99% glimlacht dan vaag, bestelt er een, en vergeet dat ze een veganistische hamburger aan het eten zijn! Omdat Nederland bekend staat om zijn weedcultuur bedachten we de naam The Dutch Weed Burger, die perfect bleek te zijn om ons verhaal de wereld in te krijgen!

 • Eten mensen echt dat groene, slijmerige spul dat rondslingert op het strand?

  Ja! En nee! Wat je vindt op het strand zijn vaak oude planten, die moet je niet eten. Het zeewier wat we gebruiken groeit op “zee-akkers”. Dit is een nieuwe vorm van teelt die seagriculture wordt genoemd. Mensen eten al duizenden jaren zeewier vanwege de hoge nutritionele waarde. Zeewier en algen bevatten veel vitamines, mineralen en omega-3-6-9 en zitten vol eiwitten, ijzer en calcium. Sterker nog, het heeft min of meer dezelfde eiwitcombinatie als vlees, waardoor het een perfecte vervanger is.

 • Hoe Hollands is jullie weed?

  Ons zeewier groeit in de Nederlandse Oosterschelde en wordt met de hand geplukt op de duurzame zeewierboerderij van het bedrijf Zeewaar. Ze begonnen hun eerste zeewierveld in de zomer van 2013 waarvan bijna de gehele oogst in The Dutch Weed Burger werd verwerkt. We zien het als een grote eer om met 100% Hollands zeewier te werken en onderdeel te zijn van deze mijlpaal in de evolutie van voedselproductie.

 • Waarom zeewier?

  Wij geloven dat duurzaamheid niet zozeer te maken heeft met onze planeet als wel met onze samenleving. Planeet Aarde kan zichzelf onderhouden; dat bewijst ze al miljoenen jaren lang. De vraag is: kunnen we onze economie en levensstijl zo aanpassen dat het ecosysteem van de aarde óns in levensonderhoud kan voorzien?

  Met plantaardige voeding als basis en zeewier als de voornaamste bron van eiwitten kunnen we ons ecosysteem ontlasten: door de impact van de vlees- en zuivelindustrie te minimaliseren, de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen, duizenden liters vers water te besparen en duizenden hectare grond – wat nu voor veeteelt gebruikt wordt – te herstellen.

  Volgens wetenschappers zou aan de wereldwijde behoefte van eiwitten voldaan kunnen worden door zeewierteelt op een oppervlakte van drie keer de grootte van Portugal. Dat is de reden dat we zeewier in The Dutch Weed Burger gebruiken: goed voor de planeet, goed voor de mensen en goed voor dieren.

  En het smaakt nog verdomd lekker ook!

 • Is jullie burger helemaal van zeewier gemaakt?

  We gebruiken zeker wel andere ingrediënten en zorgen ervoor dat deze zo gezond en natuurlijk zijn als mogelijk, dus nee, er zit niet alleen zeewier in de burger.

  De Dutch Weed Burger bestaat uit een broodje, patty en saus verrijkt met drie verschillende soorten algen. De patty is gemaakt van geroosterde sojasnippers verrijkt met kombu (zeewier). De Weed Bun heeft een extra eiwitkick gekregen door de toevoeging van algen (chlorella). Onze Weed Sauce is een homemade vegan mayo met verse zeesla (zeewier).

 • Soja, is dat niet heel slecht?

  Nee dat is het niet! En wel hierom:

  We weten allemaal dat grote delen van de regenwouden zijn gekapt voor de aanleg van sojavelden, maar laten we de feiten op een rijtje zetten. Het zijn niet de vegetariërs die een sojacappuccino drinken die verantwoordelijk zijn voor deze ramp. Dit komt omdat deze bonen wereldwijd aan dieren worden gevoerd. Toen de industrie sojabonen begon te mixen in diervoeding werden de ongerepte bossen in Zuid-Amerika langzaam maar zeker verwoest om dieren goedkoop voedsel te kunnen voeren. Ongeveer 90% van de totale sojaproductie op aarde wordt gebruikt voor de productie van diervoeding.

  Dat is het probleem, niet de boon zelf. Soja is een zeer goede bron van eiwitten; de boon kan je lichaam ondersteunen bij het afvoeren van giftige stoffen, het kan stress helpen verminderen en soja is goed voor je hersenen! So soja, thank you!

 • Is The Dutch Weed Burger vegetarisch?

  Als mensen dit vragen, zeggen wij: ‘Ja, het is OOK vegetarisch.’ Vleeseters raken altijd in de war als ze dat horen. Als het ook vegetarisch is, zou het iets moeten zijn wat zij namelijk ook kunnen eten en dat is nou juist precies het geval!

  De burger is halal, kosher en veganistisch; we noemen het plantaardig. Het enige wat we hebben gedaan is dierlijke eiwitten vervangen door plantaardige. Dat is alles!

 • Zijn jullie duurzaam, vegan, biologisch én palmolie-vrij?

  Al onze producten zijn volledig plantaardig en palmolie-vrij. De pure ingrediënten die wij gebruiken, zijn duurzaam verbouwd en zo lokaal mogelijk verkregen. Niet alleen dierenrechten, maar welzijn van de gehele aarde gaat ons aan het hart. We vinden het daarom belangrijk dat we je niet alleen plantaardig lekkers voorschotelen, maar ook dat we daarbij zo min mogelijk food miles maken.

  Verder: wij houden van biologisch! Waar mogelijk kiezen we zeker voor biologische ingrediënten, maar onze producten zijn al behoorlijk kostbaar om te maken, dus we moeten keuzes maken. Als we nu voor 100% biologisch zouden gaan, zou niemand ons lekkers meer willen kopen, omdat het dan te prijzig wordt. Dat zou heel jammer zijn!

  Gelukkig kunnen we wel melden dat onze Weed Sauce inmiddels helemaal biologisch is!

 • Waarom heeft mijn favoriete restaurant The Dutch Weed Burger nog niet op de menukaart?

  Als je een favoriete hangout hebt waarvan je vindt dat The Dutch Weed Burger echt ontbreekt op de kaart, maak ze dan gek en stuur ze door! We zullen ze dan alle informatie en wat Weed Burgers en Weedballs toesturen om ze te overtuigen! We werken met een klein team, dus we kunnen je goed gebruiken als ambassadeur. Stuur hier jouw restauranttip in!

 • Ik vind The Dutch Weed Burger echt te gek! Mag ik het recept?

  Sorry, maar nee dat kan niet! Het recept zit verborgen in een kluis, diep in de oceaan. We kunnen je vertellen dat er planten inzitten, en wel een heleboel! Dus…blijf vooral eten van deze planten, noten, zaden, peulvruchten en granen en wie weet kom je zelf met een vegan product dat echt goed smaakt! Als je dat doet, vertel het ons: wij zijn altijd hongerig naar meer!

 • Wordt The Dutch Weed Burger ook in de supermarkt verkocht?

  Yes, op dit moment ligt onze Weed Burger, Seanuggets en Sea Sticks bij de Albert Heijn. Daarnaast verkopen ook de Dekamarkt en de online supermarkten Crisp en Picnic onze producten.

 • Ik heb een restaurant en wil The Dutch Weed Burger op de menukaart. Hoe doe ik dat?

  Ontvang je graag meer informatie over de voedingswaarden waar we zo trots op zijn, de ultieme bereidingswijze, levering en kosten van onze producten? Hier lees je meer over hoe dat in z’n werk gaat. Benieuwd hoe ’t smaakt? Vraag gelijk een gratis proefpakket aan!

 • Laatste vraag: waarom doen jullie dit?

  We organiseren een muiterij in de fastfood industrie om het bedrijfsleven, de politiek, NGO’s, boeren en consumenten te laten zien dat er andere mogelijkheden aan de horizon liggen waar de natuur, de dieren en de mens baat bij hebben. Deze Weedheads geloven dat The Dutch Weed Burger deze overgang wereldwijd kan versnellen. Changing the way we eat, one bite at a time!

Follow us on Instagram

Ingrediënten