Te koop bij Albert Heijn Jumbo Supermarkten Crisp Picnic

Green Protein Alliance

Een unieke beweging van supermarkten, fabrikanten, wetenschappers, NGO’s en overheidsinstellingen die samen strijden voor de plantaardige eiwittransitie. Dutch Weed Burger zit in het bestuur!

DE GROENE EIWITTRANSITIE
Dutch Weed Burger co-founder Mark is naast zijn rol hier als CEO en secretaris in het bestuur van Animal Rights ook bestuurslid bij de Green Protein Alliance: een brede maatschappelijke beweging die de eiwittransitie versnelt.

Deze groep supermarkten, fabrikanten, wetenschappers, NGO’s, overheidsinstellingen en zelfs ‘onze’ zeewierboerderij Zeewaar werkt hard aan de overgang naar een samenleving die voor haar eiwitvoorziening en consumptie voornamelijk afhankelijk is van duurzame, plantaardige bronnen. Niet langer van dierlijke bronnen. Het korte termijndoel? Naar een verhouding van 50-50 in 2025, zoals beschreven in het Green Protein Growth Plan.

Wij delen een visie: een duurzamer voedselsysteem waar plantaardige eiwitten de logische keuze zijn. Met steun van overheden en kennispartners zet de GPA zich in om de consumentenvraag naar plantaardige eiwitten te vergroten.

50-50 verdeling eiwitten Green Protein Alliance

VEGAN VOOR MENS, KLIMAAT, ECONOMIE EN KETEN
De GPA noemt de eiwittransitie een gezonde keuze voor zowel de mens als het klimaat, de economie en de gehele keten. De verschuiving naar een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon en eiwitten is bewezen bevorderlijk voor onze gezondheid. Daarnaast levert een reductie van 30% klimaatimpact op eiwitproductie en consumptie maar liefst 8,5 miljoen ton CO2 minder uitstoot: bijna een kwart van de klimaatdoelstelling van Nederland!

Ook zijn er genoeg voordelen voor de economie. Consumenten hebben immers steeds meer belangstelling voor plantaardige eiwitten. De opmars naar mainstream biedt commerciële kansen over de hele keten: van retail, horeca, producenten tot de boeren. Bovendien, zo noemt de GPA het, is de huidige eiwitvoorziening zo inefficiënt als een gloeilamp. Meer plantaardige eiwitvoorziening, van teelt tot en met consumptie, draagt bij aan een gezonde kringlooplandbouw en die circulaire economie waar we met z’n allen naartoe moeten.

Meer over ons

Ingrediënten