Nieuws

Wij zoeken horecamedewerkers!!

Horecamedewerkers (PT/FT) voor The Dutch Weed Burger Joint

The Dutch Weed Burger, gevestigd in Amsterdam, is gespecialiseerd in Plant Based fastfood, met zeewier als smaakmaker. We werken met een klein team vanaf sustainable playground ‘De Ceuvel’. TDWB levert momenteel een burgerconcept aan restaurants in Nederland en België en is actief op festivals met twee rollende keukens. Op 1 juni 2017 opent TDWB een eigen burger joint in Amsterdam-West. De missie van The Dutch Weed Burger Joint is om plantaardig eten mainstream te maken, waanzinnig lekker vegan fastfood te serveren en gewoon een relaxte hang out te worden voor good people.

Wij zoeken iemand:

 • Die ervaring heeft in de horeca: achter de bar, in de bediening of in de keuken
 • Veel affiniteit heeft met de missie van het bedrijf
 • Die het leuk vindt vegan fastfood te maken en te serveren
 • Die oog heeft voor detail
 • Die woonachtig is in Amsterdam en/of omgeving
 • Die bij voorkeur meerdere talen beheerst (Ne, Eng, Fr, Duits, Spaans) en een vlotte babbel heeft
 • Geen grote zomervakantieplannen heeft voor 2017
 • Regelmatig (dagelijks/wekelijks) beschikbaar is

Werkzaamheden:

 • Je werkt in The Dutch Weed Burger Joint als allround medewerker (bediening en keuken)
 • Je bent verantwoordelijk voor de positieve vegan ervaring van de gast
 • Je bent verantwoordelijk voor de presentatie van onze producten
 • Je bent in staat om snel, netjes en hygiënisch te werken
 • Je draagt de filosofie van TDWB uit
 • Je bent een ambassadeur van de plantaardige keuken

Ben je enthousiast? Reageer dan snel! Stuur uiterlijk 21 april je motivatie en CV naar info@dutchweedburger.com.
Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar 06 24 85 76 39.

PERSBERICHT: Namen van vleesproducten al tientallen jaren misleidend!

Mark Kulsdom, oprichter van The Dutch Weed Burger, geeft aan het advies van VVD-kamerlid Lodders op te zullen volgen door de ‘vegaworst-kwestie’ met minister Schippers van Volksgezondheid te bespreken, tijdens de nationale voedseltop in Den Haag, eind deze maand.

De oprichter van The Dutch Weed Burger reageert op het bericht van VVD-kamerlid Lodders die via het platform van de NOS aangeeft dat zij benamingen als vegetarische worst, gehakt en schnitzels misleidend vindt.

Lees meer

Purpose Award 2016!

Donderdag 17 november 2016 was het Purpose Day en werd de Purpose Award 2016 uitgereikt aan het bedrijf dat volgens de jury de grootste purpose belofte van 2016 is. Purpose, oftewel zingeving, wordt gezien als het fundament voor betekenisvol ondernemen. Betekenisvol ondernemen is het ondernemen van de toekomst. Lees meer

Trouw Duurzame 100

Ja hoor! Onze Lisette staat weer in de Trouw Duurzame 100! Dit jaar op plek 81. De Trouw Duurzame 100 is de lijst van Nederlanders die zijn opgevallen vanwege hun activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Zij die verandering brengen! We zijn trots dat Lisette weer in deze lijst staat! Go Lisette!!

 

Green Protein Alliance

Why are we signing amidst all those big brand logos? Because we were asked to join this Green Protein Alliance which has set itself the task to accelerate the transition to a 50/50 ratio between protein intake from animal and plant origin in 2025. #changefromwithin #greenproteins #gpa

Groente uit Zee goes U.S of A!

Op 18 oktober 2016 verschijnt Ocean Greens! Met dank aan The Experiment in NYC wordt Groente uit Zee, een prachtig boek over zeewier en gefotografeerd als mede geschreven door Lisette, as we speak vertaald naar het Engels!! Lees hier meer. Blijf op de hoogte!

Recept Koffietijd

Tijdens de uitzending van Koffietijd op 31 maart bereidde TV Chef Caspar heerlijke vegan hamburgers met zoete aardappel voor Mark en Lisette. Zonder zeewier weliswaar, maar wel een staaltje Plant Power! Dit recept willen we je natuurlijk niet onthouden. Enjoy!

Koffietijd

Mark & Lisette schitterden onlangs in de uitzending van Koffietijd. Op Nationale TV vertelden de twee vegan warriors over hun visie op voedsel, de schoonheid en kracht van de plantaardige keuken en natuurlijk waarom zeewier zo belangrijk is voor onze toekomst. Pernille & Loretta waren een en al luisterend oor. Bekijk HIER de uitzending terug.

Een Koninklijke Dutch Weed Burger

Een paar weken geleden was Mark op een geheime missie in Parijs om MAXIMA te ontmoeten! en zijn brief aan de Koning te overhandigen. De top van de voedselketen moet goed worden geïnformeerd, right? (Dit is geen grap , dit echt is gebeurd!) * Vergeef ons voor de crappy pic, maar hey, het is onze koningin!

The Dutch Weed Burger in de Rotterdam Hotspot Top 10!

The Dutch Weed Burger

Op 20 maart vierde Rotterdam 75 jaar wederopbouw. En duurzaam ook. Good & Green Guides lanceerde in het kader van deze feestelijke dag de duurzame top-10 Rotterdam: het leukste restaurant, de gezelligste bar, het mooiste hotel etc. Op nummer vier van deze lijst staat De Burgerclub! Waarom? Ze serveren The Dutch Weed Burger ;-).