Te koop bij Albert Heijn Jumbo Supermarkten Crisp Picnic

Waarom vegan?

Wij geloven dat de plantaardige keuken de sleutel is tot echte verandering. Op naar het einde van de ellende in de bio-industrie, het verduurzamen van de economie en totale wereldvrede!

THE FUTURE IS PLANT-BASED
Het is onze missie om een plantaardig dieet mainstream te maken. Waarom? In de eerste plaats uit ethische overwegingen. Leven en laten leven, willen we. Niemand, mens noch dier, hoeft te lijden of te sterven voor de productie van voedsel. We kunnen alles wat we nodig hebben en lekker vinden, gewoon laten groeien. Daarvoor hoeft geen dier worden uitgebuit. We dromen van een wereld zonder dierenleed: de plantaardige keuken maakt de weg vrij naar een meer harmonieuze samenleving, waarin alle wezens op aarde een plek hebben.

De vlees- en zuivelindustrie veroorzaakt ook nog eens ernstige milieuproblemen. De Verenigde Naties stellen dat de vleesproductie de tweede grootste oorzaak is van milieuproblemen zoals bodemverontreiniging, water- en luchtvervuiling, verzuring en aantasting van de biodiversiteit, onder meer door het kappen van regenwouden. Ook wordt er op grote schaal veevoer verbouwd dat miljoenen mensen eigenlijk rechtstreeks zouden kunnen gebruiken, in plaats van indirect via de dieren uiteindelijk veel minder monden te voeden. Het huidige voedselsysteem draagt onnodig sterk bij aan de scheve voedselverdeling in de wereld.

En weet je wat? Plantaardig eten biedt alle voedingsstoffen om gezond en energiek te blijven, bevat daarnaast geen cholesterol en veel minder verzadigde vetten. Wij geloven in de kracht van een divers, plantaardig dieet en zeewier en algen als powerhouses of nutrients horen daar absoluut bij. The Dutch Weed Burger staat voor de kracht van plantaardige voeding en beschouwt zeewier met haar rijke verzameling aan nutriënten als een onmisbare bron van hoogwaardig eiwit, omega-vetzuren, jodium, vitaminen en mineralen!

Waarom vegan

ECOSYSTEMEN ONDER DRUK
Wij geloven dat duurzaamheid niet zozeer te maken heeft met onze planeet als wel met onze samenleving. Planeet Aarde kan zichzelf onderhouden; dat bewijst ze al miljoenen jaren lang. De vraag is: kunnen we onze economie en levensstijl zo aanpassen dat het ecosysteem van de aarde óns in levensonderhoud kan voorzien?

Met plantaardig voeding als basis en zeewier als de voornaamste bron van eiwitten kunnen we ons ecosysteem ontlasten: door de impact van de vlees- en zuivelindustrie te minimaliseren, de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen, duizenden liters vers water te besparen en duizenden hectare grond dat nu voor veeteelt gebruikt wordt, te herstellen.

Je kunt vandaag nog kiezen om je voedselkeuzes aan te passen naar een plantaardige, want er is geen krachtigere actie voor Moeder Aarde en haar inwoners te bedenken dan te kiezen met je vork. Het is een directe actie met direct effect voor de wereld en je eigen lijf.

Meer over ons

Ingrediënten