Te koop bij Albert Heijn Jumbo Supermarkten Crisp Picnic

Duurzaam ondernemen

Purpose driven en recht uit het hart: The Dutch Weed Burger ademt duurzaamheid. Plantaardige producten, gerecyclede materialen en zonnepanelen op onze daken. Dit is hoe wij duurzaam ondernemen.

DUURZAAM, SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP
Wij hebben dromen. Sommige beleven we, andere daar werken we aan. Zo dromen we van een wereld waarin niemand, mens noch dier, hoeft te lijden of te sterven voor de productie van voedsel. Van een manier van eten en leven waar de aarde niet onder te lijden heeft. Daarom maken we het beste, lekkerste en met het gezonde zeewier verrijkte plant-based eten dat bestaat. Boordevol nutriënten, voor een natuurlijke, instant high.

PLANT-BASED EN LOKAAL
Al ons eten is plant-based en palmolievrij, we maken met zoveel mogelijk lokale ingrediënten zo min mogelijk food miles en alle producten die we maken zijn verrijkt met duurzaam geteeld zeewier uit onze eigen Nederlandse Oosterschelde. We zijn fel tegen de wildoogst van zeewier dat onze oceanen zoveel schade toebrengt. Onze sojabonen komen van gecontroleerde teelt, uiteraard NON-GMO. De bonen komen bovenal uit Europa (75%) en een deel uit Noord-Amerika, en we testen nu zelfs met soja van Nederlandse bodem!

Waar mogelijk kiezen we voor biologische ingrediënten, maar onze producten zijn al behoorlijk kostbaar om te maken. Daarom moeten we keuzes maken. Als we nu voor 100% biologisch zouden gaan, zou niemand ons lekkers meer willen kopen, omdat het dan te prijzig wordt. Gelukkig kunnen we wel melden dat onze Weed Sauce inmiddels helemaal biologisch is.

Duurzaam ondernemerschap

ECO, RECYCLING EN AFBREEKBARE PLASTICS
Natuurlijk gaat die zorg voor Moeder Aarde en haar inwoners verder dan alleen het serveren van plantaardig lekkers. Het reilen en zeilen van The Dutch Weed Burger ademt duurzaamheid. Op events en festivals werken we met bijvoorbeeld biodegradable rietjes en to go cups, gerecyclede servetten met zelfs ecologische inkt. We werken zo min mogelijk met plastic.

We zouden willen dat plastic volledig verdwijnt uit de voedselketen (eigenlijk dat het überhaupt verdwijnt). Echter, we zijn tijdens het gehele Dutch Weed Burger proces aangelopen tegen zaken die we wel wensen, maar die nog niet mogelijk zijn, zoals het gebruik van 100% biologisch afbreekbare sausemmers. We zijn nog te klein, we hebben niet genoeg geld of de industrie heeft nog niet de juiste oplossingen. Uiteraard moeten we dan kiezen voor het minder duurzame plastic, maar we werken tegelijkertijd aan een duurzame oplossing en tot die tijd recyclen we tot we een ons wegen (en met onze sausemmertjes kun je hele leuke dingen doen!). We nodigen daarom alle Dutch Weed Burger serverende restaurants uit hetzelfde te doen en nodigen jou uit om te letten op het gebruik van plastic in het dagelijks leven.

GEBUNDELDE KRACHTEN
Wij werken actief samen met verschillende partijen om onze doelen te behalen. Zo zitten we in het bestuur van de Green Protein Alliance, een unieke beweging van supermarkten, fabrikanten, wetenschappers, NGO’s en overheidsinstellingen die samen strijden voor de plantaardige eiwittransitie. Daarnaast zitten we in het bestuur van Animal Rights, een krachtige dierenrechtenorganisatie die dieren een stem geeft. Ook zijn we onderdeel van Social Enterprise NL, hub voor sociaal ondernemers, om samen steeds meer maatschappelijke en economische impact te creëren.

DE KRACHT VAN ZON EN WIND
Ons zeewier wordt gekweekt tussen de machtige windmolens in Nationaal Park Oosterschelde en er liggen zonnepanelen op het dak van ons hoofdkwartier op de sustainable playground De Ceuvel én op ons gloednieuwe, energie-efficieënte warehouse in het westen van Amsterdam. 

We breken ons hoofd over hoe we onze foodtrucks elektrisch kunnen laten rijden (de funding voor zoiets is een interessante uitdaging) en we zijn ons vervoer naar de Dutch Weed Burger serverende restaurants continu aan het optimaliseren.

Meer over ons

Ingrediënten