Weed Dogg

The Dutch Weed Dog

Deze vegan pitbull onder de doggs heeft een basis van erwten en oesterzam, en is verrijkt met de
wieren Zeesla en Dulse. Deze plantaardige hotdog combineert een sappige, stevige bite met een
rokerige en fris ziltige smaak.

Zet je tanden in deze pitbull

Eindelijk. Een écht lekkere plantaardige worst, bratt-style. De innovatieve basis van vlezige getoaste erwten en geblancheerde oesterzwam zorgt voor een textuur die aan een bratwurst doet denken. De combinatie met de wieren zeesla en dulse geeft deze killer sausage bovendien een boost in smaak én voedingswaarde. Omdat de worsten authentiek worden gerookt in rookovens, hoeft er geen rookaroma te worden toegevoegd.

De combinatie van zeesla en dulse die je in deze worst tegenkomt, staat ook wel bekend als Zeepeterselie. Gedroogde zeesla geeft een nootachtige smaak, vergelijkbaar met rucola. De smaak past goed bij de volle, rokerige smaak van dulse, die doet denken aan bacon. Zeesla is niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Het heeft een laag vetgehalte en bevat voornamelijk meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor onze gezondheid, Waaronder omega 3 vetzuren en EPA. In zeesla zitten bovendien ook veel antioxidanten en vitaminen, zoals provitamine A, B1, C, en B5. Wat wil je nog meer?

Duurzame plant power

De Weed Dog is volledig palmolie-vrij. De pure ingrediënten die wij gebruiken, zijn duurzaam verbouwd en zo lokaal mogelijk verkregen. Want niet alleen dierenrechten, maar het welzijn van de gehele aarde gaat ons aan het hart. We vinden het daarom belangrijk dat we je niet alleen plantaardig lekkers voorschotelen, maar ook dat we daarbij zo min mogelijk food miles maken.

Palm Oil Free certificate

Zeeuws zeewier

Het zeewier dat wij in onze producten gebruiken, wordt duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde door Rebecca en Jennifer van Zeewaar, de eerste duurzame zeewierboerderij in Nederland. Binnenkort ontvangen zij het biologische keurmerk van Skal (het EU organic logo), waarmee Zeewaar ook de eerste biologische zeewierboederij van Nederland wordt. 

Zeewier wordt het nieuwe groene goud genoemd en veel wetenschappers zijn van mening dat dit groene plantje onze planeet kan redden. Hoe zit dat? Ontdek waarom wij zo van deze groente uit de zee houden.

Bekijk meer van onze producten

Ingrediënten