Te koop bij Albert Heijn Jumbo Supermarkten Crisp Picnic

The Dutch Weed Burger

De beste burger op de planeet, voor de planeet! Gemaakt met eiwitrijke bonen, verrijkt met verse Royal Kombu en geserveerd op de enige echte groene Weed Bun.

De originele (sea)weed burger

The Dutch Weed Burger is een van de gezondste hamburgers ter wereld, met zeewier als lekkere smaakmaker! De malse patty is gemaakt van eiwitrijke, zilte sojasnippers en het krachtige winterwier Royal Kombu, dat duurzaam wordt geteeld in Nationaal Park Oosterschelde. De knapperig geroosterde Weed Bun kleurt heldergroen van de chlorella, en micro-alg stampvol goede eiwitten en omega vetzuren. 

De smaak wordt vervolmaakt door onze eigen, fris romige Weed Sauce. Deze wordt gemaakt van biologische ingrediënten en is verrijkt met een prachtige, duurzame zeesla. Dit frisse zomerwier komt ook uit de Oosterschelde. 

De Dutch Weed Burger is volledig plantaardig. En daarmee vegetarisch en veganistisch. Iedereen kan ‘m dus eten. Ontdek waar jij je dichtstbijzijnde burger scoort. EAT WEED LIVE LONG!

Bereidingswijze Weed Burger:
Koekenpan: 5-7 minuten bakken op middelhoog vuur. Regelmatig omkeren.

BBQ: Weed Burger insmeren met olie en 7-9 minuten indirect grillen. Regelmatig omkeren. De burger is het lekkerst met een krokant laagje.

Maak de Weed Burger thuis klaar! Founder Mark laat je zien hoe je de classic het lekkerst klaarmaakt.

Bekijk hier de ingrediëntenlijst van de Weed Burger.

Duurzame plant power

De burger is volledig palmolie-vrij. De pure ingrediënten die wij gebruiken, zijn duurzaam verbouwd en zo lokaal mogelijk verkregen. Want niet alleen dierenrechten, maar het welzijn van de gehele aarde gaat ons aan het hart. We vinden het daarom belangrijk dat we je niet alleen plantaardig lekkers voorschotelen, maar ook dat we daarbij zo min mogelijk food miles maken.

Zo gebruiken we sojabonen van gecontroleerde teelt uit vooral Europa (75%) en Noord-Amerika, uiteraard NON-GMO. We testen nu zelfs met soja van Nederlandse bodem!

Palm Oil Free certificate

Zeeuws Zeewier

Het zeewier dat wij in onze producten gebruiken, wordt duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde door Rebecca en Jennifer van Zeewaar, de eerste duurzame zeewierboerderij in Nederland. Binnenkort ontvangen zij het biologische keurmerk van Skal (het EU organic logo), waarmee Zeewaar ook de eerste biologische zeewierboederij van Nederland wordt. 

Zeewier wordt het nieuwe groene goud genoemd en veel wetenschappers zijn van mening dat dit groene plantje onze planeet kan redden. Hoe zit dat? Ontdek waarom wij zo van deze groente uit de zee houden.

Bekijk meer van onze producten

Ingrediënten