The Dutch Weed Bagel

Speciaal voor Bagel & Beans ontwierpen wij een ovenbereide Weed Burger. Geserveerd op een bagel naar keuze: een ziltige beleving met een krokante crust!

VAN BURGER NAAR BAGEL
Met trots presenteren wij: The Dutch Weed Bagel! Deze schittert sinds augustus 2016 op de menukaart bij alle Bagels & Beans locaties. Naast de classic Dutch Weed Burger, die je in vele restaurants in Nederland en net daarbuiten kan proeven, hebben we een speciale tweede variant gemaakt die door Bagels & Beans in de oven kan worden bereid. Wellicht heb je hem al geproefd op een van de festivals of tijdens een actie bij Bagels & Beans?

Het is een ziltige beleving met een krokante crust. De Bagels & Beans-burger kan geserveerd worden op een bagel naar keuze; de meeste die zij er aanbieden zijn plantaardig. De smaakmakende Weed Sauce ontbreekt uiteraard niet in deze topcombi!

TDWB X BAGELS & BEANS
In de zomer van 2014 ontmoetten wij Ronald en Ninande, de oprichters van Bagels & Beans. We ontdekten al snel dat onze ideeën aardig overeen kwamen en dat het waanzinnig gaaf zou zijn om een samenwerking aan te gaan. In augustus 2014 startten we een pilot in de flagship store op IJdock in Amsterdam. Dit liep heel goed, maar bleek ook een uitdaging. Omdat de keukens in de Bagels & Beans geen grillplaat hebben, moesten we voor de B&B’s een nieuwe burger ontwikkelen… en dat is gelukt.

MAAR WAAR?
So, what are you waiting for. Go get some! Ontdek waar de dichtstbijzijnde Bagels & Beans bij jou in de buurt zit. Of bekijk in welke restaurants bij jou in de buurt de Dutch Weed Burger nog meer wordt geserveerd!

The Dutch Weed Bagel

DUURZAME PLANTPOWER
De Dutch Weed Burger is volledig plantaardig, maar vraag wel even na of de bagel die je erbij kiest, dat ook is. De bagel-burger is daarmee vegetarisch, veganistisch, koosjer én halal. Iedereen kan ‘m dus eten. EAT WEED LIVE LONG!

De burger is daarnaast volledig palmolie-vrij. De pure ingrediënten die wij gebruiken, zijn duurzaam verbouwd en zo lokaal mogelijk verkregen. Want niet alleen dierenrechten, maar het welzijn van de gehele aarde gaat ons aan het hart. We vinden het daarom belangrijk dat we je niet alleen plantaardig lekkers voorschotelen, maar ook dat we daarbij zo min mogelijk food miles maken.

Zo gebruiken we sojabonen van gecontroleerde teelt uit vooral Europa (75%) en Noord-Amerika, uiteraard NON-GMO. We testen nu zelfs met soja van Nederlandse bodem!

Palm Oil Free certificate

ZEEUWS ZEEWIER
Het zeewier dat wij in onze producten gebruiken, wordt duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde door Rebecca en Jennifer van Zeewaar, de eerste duurzame zeewierboerderij in Nederland. Binnenkort ontvangen zij het biologische keurmerk van Skal (het EU organic logo), waarmee Zeewaar ook de eerste biologische zeewierboederij van Nederland wordt. 

Zeewier wordt het nieuwe groene goud genoemd en veel wetenschappers zijn van mening dat dit groene plantje onze planeet kan redden. Hoe zit dat? Ontdek waarom wij zo van deze groente uit de zee houden.