o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn Crisp Coop Picnic

X-mas special: Weed Dogg Wreath met zuurkool en cranberry compote

Weed Dogg Wreath

Mexican style doggs! Onze Weed Dogg is geïnspireerd op de originele hot dog, Vier de feestdagen met onze X-mas Weed Dogg Wreath. Deze bladerdeegkrans is gevuld met onze nieuwe juicy Weed Doggs, zuurkool en ananas. Serveer met een heerlijke cranberries compote. De X-mas Weed Dogg Wreath is cruelty-free en het recept is gemaakt door chef Maartje Borst. 

Ingrediënten per krans

– Hoofdgerecht voor 4 – 6


500 g kerriezuurkool (bijv. kramer)
270 g vers bladerdeeg (op rol, ca. 40 x 24 cm)
35 g gedroogde cranberries
75 g ananas, in kleine blokjes gesneden (vers, diepvries of uit blik)
6-9 weeddogs, ontdooid
1 el plantaardige melk
1-2 tl zadenmix (met sesam en maanzaad)
evt. Extra bakpapier

Bereidingswijze Weed Dogg Wreath

Laat het bladerdeeg even op temperatuur komen, zodat het niet scheurt tijdens het ontrollen.


Knijp de zuurkool een beetje uit in een vergiet of zeef, zodat hij niet te nat is. Hij hoeft niet gort droog te zijn, maar je wilt geen drassig bladerdeeg krijgen.
Wikkel de rol bladerdeeg af. Bedek met de zuurkool, maar laat de randen een klein stukje vrij, zodat je de krans straks makkelijk dicht kunt plakken. Verdeel de cranberries en ananas erover. Leg de Weed Dogs op het zuurkoolbedje. Rol het bladerdeeg nu zo strak mogelijk op, met behulp van het bakpapier waarop hij ligt. Bestrijk licht met wat plantaardige melk en bestrooi met de zaden. Doe eventueel over op een groter (vierkant) vel bakpapier.

Verdeel de rol denkbeeldig in 12 stukken (makkelijke methode: eerst de markeer je de helft, dan kwarten, en de kwarten verdeel je in 3 gelijke stukken). Snijd elk stuk met een goed scherp (kartel)mes (scherp is echt belangrijk) in, maar laat de achterkant intact. Maak een krans van de rol, en verbind de eindstukken aan elkaar. Trek voorzichtig aan elk stukje en kantel een beetje. Leg ze zo dakpansgewijs op elkaar. Zorg dat de krans er mooi gelijk verdeeld uitziet

Afbakinstructies

Verwarm de oven voor op 185 graden C.


Leg de bevroren krans met bakpapier op een bakplaat. Bak hem in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Ziet hij er naar 45 minuten nog bleek uit? Verleng dan de oventijd met 5-10 minuten. Wordt hij juist te snel donker van kleur? Verlaag de temperatuur met ca. 10 graden, of zet de krans lager in de oven.

Cranberry compote

Ingrediënten
300 g verse cranberries, gewassen
200 ml water
100 g suiker

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Kook ca. 10-15 minuten door, tot de
cranberries knappen en tot moes gekookt zijn. Serveer warm of koud naar keuze.

Tip

Bestrijk na het bakken de Wreath met 1 el sojasaus en 1 el keukenstroop, dat geeft een mooie kleur en glans.

Ingrediënten