Te koop bij Albert Heijn Jumbo Supermarkten Crisp Picnic

Groente uit Zee

Na het bijwonen van een prachtige en indrukwekkende lezing van oceaanbeschermer Dos Winkel in 2009 werd het de missie van Lisette Kreischer om de plantaardige keuken te verrijken met zeewier en deze bijzondere zeegroente op de Nederlandse kaart te zetten. In 2012 ontwikkelde ze samen met Mark Kulsdom The Dutch Weed Burger. De combinatie van plant power met zeewier bleek een groot succes. Dat smaakte naar meer.

In een krachtige ontmoeting met Marcel Schuttelaar en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij wist Lisette haar smaakgevoel en visie te combineren met de wetenschappelijk kennis en onderbouwing van hun kant. Inmiddels is Groente uit zee een feit en is het een kleurrijk en informatief boek geworden waarin je alles leest over zeewier: over groei, de soorten en de samenstelling, tot informatie over voedingswaarde en bereidings- en aankoopadviezen. En natuurlijk kun je zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten!

Met dit boek laat Lisette zien dat zeewier een mooie aanvulling is voor de hedendaagse keuken en dat Plant Power een noodzakelijk en overheerlijke rol verdient in de toekomst van ons voedsel. Lees meer over het boek op de website van Lisette.

Ingrediënten